Nemzetközi Asztrológia Konferencia
Belgrád 2003. Március
Világjáró Útinapló © Imolai Judit 2003.
A hold progressziói    

Karma-Asztrológia:

A Lélek érzései vezethetik a sorsot

A hold progressziói

Az asztrológiai előrejelzések készítésekor a HOLD regressziója vagy progressziója mutathatja meg, hogy a tranzitok mögött ott áll-e valójában az események bekövetkezését valószínűsítő időminőség. Különösen azt az alapot kell elemezni, hogy a szülött alapvető érzelmi hozzáállása milyen pszichológiai állapotot mutat - mondta Ema Kurent Ljubljanából, a hagyományos asztrológia képviselője.

A progresszív Hold helyzetének értékelésekor azt kell figyelni, milyen jegyben lesz, milyen házba esik, a fényszögeket, amelyeket a születési horoszkóppal egybevetve alkot (különösen az Asc, MC, Nap, Hold, Holdcsomók), a sorsbolygókkal alkotott fényszögeket, mindig elsőként azt alapul véve, hogy a születési horoszkópban benne rejlenek-e a lehetőségek.

A legelőször tekintetbe veendő tények: nő vagy férfi az illető, gyermek vagy felnőtt, éjszaka vagy nappal született (az irányított Hold mindig az elsők esetében mutat erősebb hatásokat).

Bizonyos élethelyzetekben gyakori "progresszív (irányított) Hold" jellemzők:

1. Megjelenés vagy cél változik: a Hold az I. házba lép vagy fényszöget alkot a születési bolygóval amely az I. vagy a X. házban van.

2. Lakhely, tartózkodás változik: a Hold jegyet vált; belép a IV. vagy a VII. házba; vagy ott álló bolygókkal együttállásba lép; a Hold fényszüget vet a Napra; a Hold a Rák jegyen áthalad.

3. Munkahely változik: a Hold az MC-re ér, vagy a X. házban vagy a 6. házban álló bolygóra ér; a Hold jegyet vált a X. házban; a Hold harmonikus fényszöget alkot a Szaturnusszal; a Hold bolygót aktivál a Bak jegyben.

4. Szerelembe esés: a Hold a Vénusszal fényszöget alkot (főleg férfinál); vagy a Marssal (főleg nőnél); vagy a Nappal (mindkét nemnél); a Hold fényszöget vet az 5. vagy a VII. ház urára vagy a benne álló bolygóra.

5. Szövetségek: a Hold egyöttállást vagy harmonikus fényszöget alkot a Holdcsomókkal, a Hold áthalad a IV. házon (családi üzlet) vagy a 11-en (csoportszerveződés, szervezethez való csatlakozás); a Hold áthalad a Vízöntőn vagy a Mérlegen.

6. Sikerek: a Hold harmonikus fényszöget alkot a Nappal, a Vénusszal, a Jupiterrel, a Plutóval vagy az 5, X. vagy a 11. ház bolygójával.

7. Utazás: a Hold aktiválja a VII, a 9, a 3. vagy az I. házat; a Hold áthalad a Nyilason.

8. Tanulás: a Hold aktiválja a 3. vagy a 9. házat, illetve áthalad az Ikreken.

9. Szerencse: a Hold aktiválja a Jupitert vagy az 5. házat.

10. Betegség: a Hold áthalad a 6, 8. vagy 12. házon; a Hold kedvezőtlen fényszöget zár be a Szatirnusszal, Marssal, Neptunnal vag Plutóval; a Hold áthalad a Skorpión vagy a Halakon.

11. Válás: a Hold diszharmonikus fényszöget zár be a Holdcsomókkal vagy az Uránusszal, illetve a VII. ház bolygójával.

12. Baleset: a Hold diszharmonikus fényszöget zár be (különösen szembenállás) a Marssal vagy az Uránusszal.

Kezdőlap - Astrology In English - Asztrológiáról mindenkinek - Asztrológia és pszichológia - Asztrológiai tanácsadás
Bűvös-Bájos MÁGIA - Karma Asztrológia - Symbolon - Tarot Akadémia - Meditáció - Horoszkópkészítés
ASZTROLÓGIA Fogalomtár: Díjtalan Mini Tanfolyam - Olvasnivalók
Ajánlott linkek, klubok, programok - Imolai Judit asztrológus - Elérhetőségek
Rendezvényszervezés Jósda
Kapcsolat-Klinika Csoport - Holdasszony
* Általános Szolgáltatási Feltételek (pdf)
* Adatkezelési Elvek (GDPR) (pdf)

Astrologia
Imolai Judit Asztrológus honlapja
telefon: 20/9462293    e-mail: Astrologia - ügyfélszolgálat        

A honlap számítástechnikai munkáit Budavári László AsztrálFény gondozza.