Symbolon

      kártya

 • Tanfolyam

 • A bennünk élő
  szerepszemélyiségek     
  tükörcserepei
 • A jóslás, javaslat, kártyavetés története
 • Szinkronicitás, a véletlenek elmélete
 • Jungi Szerepszemélyiségek
 • Asztrológiai összefüggések
 • Symbolon kártyavetési és olvasási módszerek
 • v      A Szinkronicitásról

        Carl Gustav Jung, svájci pszichoanalitikus alkotta meg a pszichológiában azokat az elméleteket, amelyek napjainkig is segítik megérteni tudatalattink rezdüléseit. Jung formálta meg a tizenkét archetípus rendszerét.
  A szinkronicitás az a szemlélet, amely a véletlenszerűséget elismeri ugyan, de ezzel együtt a történéseknek jó okot tulajdonít: bizonyos magasabbrendű rendszer figyelhető meg a világon mindenben. Eszerint működik minden olyan jóslásra használt kódrendszer, mint a Ji-King, a Tarot kártya, vagy a Symbolon - a választ kérő kapcsolatot kér a mindenséghez, hogy annak kicsi részéről tájékoztatást kapjon. Bármilyen rendszert alkalmaz (jól), végülis ugyanahhoz a válaszhoz jut el.

  v      A Symbolon kártyák

        A Symbolon kártya archetipikus képekben megjelenített asztrológiai segítség, terápia, meditációs játék, esetleg szórakozás lehet egyben. A kártyák a tizenkét asztrológiai állatövi jegyet tizenkét szerepszemélyiségként jelenítik meg, amelyek ugyanúgy élnek bennünk, mint a szereplők a színpadon. Sokszínű kapcsolatban állhatnak egymással, többféle arcot (vagy álarcot) ölthetnek, más és más a szerepük. Amikor asztrológiai módszerekkel szeretnénk előbbre lépni az önismeretben, eszközünk a horoszkóp, benne bolygók, jegyek, házak. A Symbolon kártyák segítségével egyszerre értelmezhetjük ezek kapcsolatait, és az elénk táruló képeken keresztül megértjük, milyen történet részei vagyunk.

  v      A Symbolon meséje

        Ahogyan a mitológia tartja: "Egyszer volt, hol nem volt, a teremtés kezdetén volt egyszer egy ember... Ennek az embernek eredetileg két feje, négy lába és négy karja volt, megteremtett formájában, boldogságban élt. Ám vétkezett, ezért Zeusz haragjában nagyot sújtott rá, és széthasadt részeit a világban szétszórta. Azóta is keresi, hogyan egészülhetne ki, hiányzó részét miképpen találhatná meg..."

  v      Mit jelent a Symbolon szó?

  A Symbolon szó (Sym=együtt, ballein=vetni, "összevetett") egyszerre jelent széttört tárgyat és azt a tevékenységet, ahogyan ezek keresésére indulunk. Így lehet megérteni, hogy amikor egy bizonyos tulajdonság esetleg nincsen meg bennünk, emberi kapcsolatainkban akként egészülünk ki, ahogyan partnerre, társra, szerelemre, házastársra találunk. Amikor az ember megtalálja párját, kiegészül: bezárta "symbolonját", boldog lesz, összekapcsolódik.

  v      A keresés

  A kártyák egy szimbólumot, vagy több kapcsolódó szimbólumot ábrázolnak. Ezeket az archetípusokat soha nem szabad szó szerint értelmezni, hanem inkább meditációs gondolatébresztőként. A képek minden esetben egy mögöttes tartalomra (ha nem tudat alatt lapuló árnyékra!) hívják fel a figyelmet.

  "Okos, aki érti az embereket;
  aki önmagát érti: ihletett.
  Hatalmas, aki másokat legyőz;
  aki önmagát legyőzi: erős.
  Aki törekszik: nincs híján akaratnak;
  aki megelégszik: gazdag.
  Aki nem veszti természetét: hosszúéletű;
  aki nem veszti emlékezetét: örökéletű." (Lao-ce)

  v      A megfelelő kérdés

        A Symbolon-kártyákkal asztrológiai előképzettség nélkül is lehet foglalkozni, bár mélyebb értelmet nyernek a lapok, ha asztrológiai összefüggéseket is ismerünk.
  Az ezoterikus megközelítés a kulcsa annak, hogy kérdéseinkre megfelelő választ tudjunk kapni, összhangban a világmindenséggel, környezetünkkel, önmagunkkal. (Ezoterikus: belső körben gondolkozó.) Amikor egy kérdésről vagy problémáról gondolkozunk, abból indulunk ki, hogy amint a probléma, úgy a válasz is önmagunkban van - csak fel kell fedezni, meg kell látni, megérteni. (A kártyák nem nyújtanak azonnali gyógyírt, rögtöni megoldást egy problémára, ám a keresés során mi magunk változunk, elindulunk valahová tehát közeledünk a megoldáshoz.)

  v      A Symbolon és asztrológia: játék a horoszkóppal

        A születési horoszkóp (radix képlet) "kirakható" Symbolon kártyákkal olyan módon, hogy az alapvető analógiák képekként jelenjenek meg: A horoszkópot felrajzolva, a bolygók helyére állítjuk a nagy szerepszemélyiségeket, az aspektusokat a kis szerepszemélyiségek jelenítik meg. Újra lehet értelmezni a horoszkópot, ha a jegyeket a bolygókkal hozzuk összefüggésbe, vagy éppen az életfeladat szerinti idősíkon keresünk választ kérdésünkre. Az asztrológiai értelmezés tanuláshoz is segítség, ha szeretnénk az asztrológiát érteni, de a kezdeti lépésekhez jól jön az asztrológus segítsége.


  SYMBOLON KÁRTYA "Aki kifelé tekint, álmodik
  Aki befelé, az ébred."
  C.G. Jung

  Önismereti és személyiségfejlesztő tanfolyam asztrológiával

  A Symbolon kártya képekkel szemlélteti, amit az asztrológiai radix képlet (születési horoszkóp) mutathat meg jellemünkről, személyiségünkről, és az ebből következő lehetőségeinkről jövőnkben.
  Bár a Symbolon kártya ugyanúgy 78 képből áll, mint a Tarot jellegű jóskártyák, alapvetően asztrológiai iskola, terápiás eszköz és személyiségfejlesztő módszer. A Symbolon kártya segítségével megérthetjük önmagunkat, vagy azokat, akikkel kapcsolatban állunk. A bennünk élő szerepszemélyiségek megértésével javíthatjuk életminőségünket kapcsolatainkban.
  A Symbolon kártyával akár jóslatot, javaslatot is kérhetünk: mindig megadja a válaszokat arra a kérdésre, hogy mi az, ami önmagunkból kiindulva magyarázza az élethelyzetekben betöltött szerepünket, lehetőségeinket, és hogy milyen feldolgozandó feladat vár ránk a jövőben.

  Tanmenet:

 • Bemutatkozás; A kártyavetés története
 • Szinkronicitás; A véletlenek elmélete; Személyiségelméletek; Szerepszemélyiségek
 • Asztrológiai alapfogalmak a személyes horoszkópok példáján; A Symbolon kártya rendszere és párhuzamok az asztrológiával
 • Teaszünet
 • Symbolon kirakási módszerek az asztrológiai összefüggések alapján; Szerepszemélyiségek szemléltetése személyes példák alapján
 • Symbolon kártyavetési módszerek és kártyaolvasás személyes példák alapján
 • Forrás, ajánlott irodalom:

 • Platon: Állam
 • Edith Hamilton: Mitológia
 • Brigitte Hamann: A tizenkét archetípus
 • Peter Orban - Ingrid Zinnel: Symbolon
 • Jung: Bevezetés a tudattalan pszichológiájába
 • Jung: A lélektani típusok
 • Vivianne Crowley: A jungi szellemiség
 • Tandíj:

  12.000 Ft
  Fizetendő helyszínen készpénzben, vagy banki átutalással.
  (Átutaláshoz banki információk - Kedvezményezett: Nap-Pálya Alapítvány;
  Számlaszám: OTP 11714006-20460121-00000000; Közlemény: X.Y.(SajátNév).)

  Időbeosztás:

  A tanfolyam egynapos, további gyakorlási lehetőség a meghirdetett klubesteken.
  A tanfolyami részvételhez az előkészítés miatt előzetes bejelentkezés szükséges.

  Hozzávalók:

  Symbolon könyv- és kártya

  Érdeklődés, bejelentkezés:

  Telefonon: 20/9462293
  E-mailen:   Astrologia - ügyfélszolgálat        

  Aktuális tanfolyami lehetőségek a
  »» hírlevéltárban ««

  Kezdőlap - Astrology In English - Asztrológiáról mindenkinek - Asztrológia és pszichológia - Asztrológiai tanácsadás
  Bűvös-Bájos MÁGIA - Karma Asztrológia - Symbolon - Tarot Akadémia - Meditáció - Horoszkópkészítés
  ASZTROLÓGIA Fogalomtár: Díjtalan Mini Tanfolyam - Olvasnivalók
  Ajánlott linkek, klubok, programok - Imolai Judit asztrológus - Elérhetőségek
  Rendezvényszervezés Jósda
  Kapcsolat-Klinika Csoport - Holdasszony
  * Általános Szolgáltatási Feltételek (pdf)
  * Adatkezelési Elvek (GDPR) (pdf)

  Astrologia
  Imolai Judit Asztrológus honlapja
  telefon: 20/9462293    e-mail: Astrologia - ügyfélszolgálat        

  A honlap számítástechnikai munkáit Budavári László AsztrálFény gondozza.