Asztrológiai-Meditációs

Programok

 • MediMand © Imolai Judit
 • MediSlim © Imolai Judit
 • MediCool © Imolai Judit

 • A Medi Programokról:

  A programok sajátossága, hogy asztrológiai alapú személyiség-megismerés után - sors, időszerűség, temperamentum,... - tevékeny foglalkozás következik, a kreatív élmény, a meditációk, a Jungi értelmű átlényegülés jelenthet lelki fejlődést, új látásmódokat, más dimenziót. Az Astro-Medi Programok az asztrológián kívül a különböző meditációs gyakorlatokra alapulnak, amelyeknek lélekgyógyító hatásai is ismertek. Ajánlottak mindazoknak, akik ezoterikus érdeklődésűek, szeretnének törődni saját lelkük harmóniájával, megtalálni az összhangot bennsőjük és a külvilág között. A programokhoz az előzetes asztrológiai, ezoterikus képzettség nem előfeltétel, az átéltek nyújtják a személyes tapasztalatokat.
  Mindegyik program a személyes temperamentum megismerésével kezdődik, ezután következik a meditáció típusok (irányított, relaxációs, regressziós,...) gyakorlása, átélése a belső harmónia megtalálása érdekében, majd a különböző kreatív gyakorlatok a személyes teendők függvényében.


  MediMand
  © Imolai Judit
  Meditáció Iskola Asztrológiával, Mandalafestéssel

  Harmonizáló színek keresése, a személyes meditációs mandala saját kezű megfestése (segítséggel). Zenei és vizuális gyakorlatok, színterápia.
  A MediMand Program különösen ajánlott azoknak, akik az intuitív világ felé szeretnének közelíteni, újra-felfedezni belső hangjukat, meghallani a megérzéseket, vagy szeretnék kreativitásukat művészi módon fejleszteni saját adottságaik más típusú megismerésével.


  MediSlim
  © Imolai Judit
  Meditáció Iskola Asztrológiával, Welness Lélekápolás, testsúly harmonizálás

  A fizikai tünetek: erős étkezés-ingerek, falánkság, vagy étvágytalanság, anorexia, bulimia, túlsúlyosság, kóros soványság okainak keresése és gondolati, meditációs módszerekkel történő harmonizálás. Hold-asztrológia: a természet ritmusával együtt tervezett étkezés. Szépségápolás: saját stílus kialakítás, önbizalom erősítés, lelki harmóniából sugárzó testi komfort létrehozás.
  A MediSlim Program különösen ajánlott azoknak, akik valamely élet-problémájuk okán (stressz, haláleset, válás, gyermekszülés,...) testsúlyban, testtónusban mérhető panaszoktól szenvednek.


  MediCool
  © Imolai Judit
  Meditáció Iskola Asztrológiával, Stresszkontroll az évkezdés jegyében, Csakrameditáció, önállóan végezhető mentális és testi gyakorlatok

  Az évkezdés, a stressz, az új munkahely, az új tanulnivaló, bizonyítanivaló okozhat olyan lélekre nehezedő nyomást, amely idegi jellegű panaszokkal jár: fokozott ingerlékenység, reszketés, álmatlanság, vérnyomás-problémák, alvási rendellenességek, fáradtság.
  A MediCool Program különösen ajánlott azoknak, akik szeretnék saját meglévő energia-háztartásukat önmaguk irányítani, kritikus esetben felülemelkedni az önállósuló testi tüneteken, oldani a stresszt.


  Figyelem! A Medi Programok egyedi, érdekes, ezoterikus, kreatív önsegítő foglalkozások, nem helyettesítik az orvosi kezeléseket!
  Hoznivaló kellékek: "Játszóruha" (kényelmes viselet), füzet, íróeszköz.
  Ajándék: A program után minden résztvevő kap egy meditációs zenét és egy holdnaptárt.

  Időbeosztás:
  A fenti tanfolyamok egy-egynaposak.
  További gyakorlásra egyénileg egyeztetett alkalmak során van lehetőség.
  A tanfolyami részvételhez az előkészítés miatt előzetes bejelentkezés szükséges.

  Aktuális tanfolyami lehetőségek a Hírlevéltárban

  Érdeklődés, bejelentkezés:
  Telefonon: 20/9462293
  E-mailen: info@astrologia.hu


       Minden szellemi elmélyülés, sorskérdésekről való gondolkodás előtt ajánlatos, hogy a nyugalom állapotának elérése, az összpontosítás és a nyugodt meghittség elérése érdekében végezzünk meditációs gyakorlatokat.

       Lehetnek olyan fizikai - lelki céljaink, amikor a meditációs gyakorlatok végzésével egyszerűen önnön jóérzésünkért vagy egészségünk javításáért teszünk ezzel - például ha Reiki energiával magunkat kezeljük, vagy ilyen a pránagyógyítás is, és jógázás közben szintén ezzel a technikával dolgozunk. Nem lehet meghatározni, tudományosan kimutatni, hogy a lélek kérdései hatnak ki elsősorban a testre, vagy a lelkünket kezelhetjük, ha a testünkkel jól bánunk: minden mindennel összefügg, ebben a földi életben lelkünket a testünkkel együtt kezeljük.
       Amikor szellemi munkát végzünk, karmánkról elmélkedünk, harmonikus részét kell képeznünk a világmindenségnek, így tehetünk felkérdéseket, melyekre válaszokat a kozmoszból várunk. Az összeköttetések megteremtéséért fohászkodhatunk saját hitünk szerint Istenünkhöz, Buddhához, Sívához, a Mindenhatóhoz, vagy a Világmindenséghez - lényeges az, hogy tudjuk: csak kis része vagyunk az egésznek, de bennünk tükröződik az egész. A válaszkérés előtti fohászkodás előkészülete lehet az elmélyedés, elcsendesedés, meditáció.

       Meditáció előtti alapvető előkészületeket saját jóérzésünk szerint tehetünk: mindenképpen jó, ha nyugodt körülményeket teremtünk, különvonulunk, tiszta, jó levegőjű helyre megyünk, megtisztítjuk a hely rezgéseit saját szokásaink szerint (van, aki jól kitakarít, van, aki kristályokkal védi a helyet, és lehet füstölőt is használni, vagy sok gyertyát). Jó lenne, a meditáció étkezések közé esne, tehát az étel feldolgozásával a szervezetünknek nem kellene foglalkoznia, viszont éhesek se legyünk még. Nagyobb kérdések feldolgozása előtt (és egyébként is...) javasolt a húsmentes, természetes étkezés, vagy előzetes böjtkúra általi megtisztulás. A gondolataink elkalandoznak, nagy utazást tehetnek - ezért előre gondoljunk arra, hogy esetleg testünk fázni vagy melegedni fog, ezen egy előkészített pléddel segíthetünk. Testhelyzetünk változatos lehet aszerint, milyen meditációt végzünk, összekötjük-e testgyakorlással (jógatartásokkal). Az alapvető szabály az, hogy nincs szabály, nincs korlát, addig és úgy gyakoroljuk a meditációt, ahogyan jólesik. Általános fizikai előkészületeket tehetünk néhány egyszerűbb testgyakorlattal, légzőgyakorlattal, térdhajlítással, izomnyújtogatással - olyan nem megerőltető mozgássorozatokból, amelyeket egyébkén is végzünk. A relaxáció végén ezeket a mozgásokat megismételhetjük, hogy visszatérjünk a mindennapokba, vérkeringésünk ismét élénk legyen. Alakítsunk ki egy saját szertartást.

       Vannak olyan alkatú emberek, akik meditációs technikákat alkalmaznak anélkül, hogy tanulniuk kellett volna: talán láttunk környezetünkre példát, elrévedő tekintetet. Sokaknak viszont gyakorolni kell az ellazulást, a relaxáló-semmire-nemgondoló állapotot, vagy az ellenkezőjét, a figyelem-összpontosítást, az irányított meditációt. A meditációs technikák elsajátításához először használhatunk könyveket, vagy éppen elmehetünk csoportfoglalkozásra is, használhatunk segítő zenét:

 • Sri Chinmoy: Meditáció;
 • Choa Kok Sui Mester: Meditációs gyakorlatok a lélek feltárására;
 • Liz Simpson: A Csakragyógyítás könyve, stb.
 • Jógafoglalkozások - www.asztralfeny.hu
 • Kövi Szabolcs: Csakrameditációk - www.koviszabolcs.hu
 • Az asztrológia segíthet a meditációs módszerek megválasztásában

       Asztrológiai módszerekkel ki lehet mutatni, kinek milyen lelki alkata, beállítottsága van (lásd Asztrológia és Pszichológia), így lehet segíteni, mely módszer vezethetne a meditációban elérhető kellemes élményekre. Például: ha valakinek kifejezetten "tudatos az énje", egy tipikus merkúri személyiség, vízjegye alig van vagy hiánytól is szenved, az elemek fizikai egyensúlyozásával rávezethetjük a testet a meditált állapotra, melyet követ majd a test egész metafizikai rendszere. Nyugodt környezetben, zaj nélkül, média nélkül, menjünk élővízközelbe vagy helyezzünk el valamilyen vízforrást (szobai szökőkutat), hallgassunk meditációs zenét (a melódia és dinamikus ritmus nélküli zenék a legjobbak). Ne próbáljunk gondolni semmire, nem kell hasznosnak lennünk, csak élvezzük a pihenés állapotát.
       Szintén segít az asztrológia abban is, ha lelkünk egyensúlyozásában kapaszkodókat a csakrák körül keresünk: a bolygók, jegyek, házak megfeleltethetők az energiaközpontoknak, más néven csakráknak. Minden lelki problémának előbb-utóbb fizikai, akár betegségben megnyilvánuló következménye lehet, ezek még a tünetek megjelenése előtt észlelhetők és kezelhetők, kezdeti formában akár önkezeléssel, Reikivel, meditált állapotban történő csakraharmonizációval.

  7. Tobozmirigy - Korona csakra

  6. Agyalapi mirigy - Harmadikszem csakra

  5. Pajzsmirigy/Mellékpajzsmirigy - Torok csakra

  4. Csecsemőmirigy - Szív csakra

  3. Hasnyálmirigy - Köldök csakra

  2. Petefészek/Herék - Hasi csakra

  1. Mellékvesék - Gyökér csakra

       Ha gondolataink megnyugszanak, az energiaáramlás akadályok, blokkok nélkül szabadon folyhat a csakrarendszeren keresztül, az aura (az ember személyes energiamezője, amely burokként veszi körül testét) egészséges színű és fényű lesz. Vannak, akik ennek érzékelésére képesek, de manapság már technikai eszközökkel is mérhető (aurafotózás). Meditációink során a megfelelő irányra fókuszálással, rezgések keltésével, koncentrációval a csakrákat harmonizálhatjuk. Betegség esetén elképzelhető, hogy erre a beteg önerejéből nem képes, ekkor az egyensúly helyreállításához segítséget kell kérni.

  Az egészséges aura
  törések, sötét foltok nélküli
  kinézetének illusztrációja:
  (Kép: A Csakragyógyítás-ból)


  Meditálunk, önmagunkkal vagyunk...

  És elkezdünk tűnődni...

       Meditációnk során kérdezzük meg magunkat: vajon mikor gondolkoztunk el először életünkben arról, hogy mi végre születtünk, miért pont abba a családba, mi az életünknek az értelme - ebben a földi életben?
       A következő elgondolkodtató mese segíthet, hogy meditációnkban végiggondoljuk akár az egész sorsunk, mit történt velünk valaha. Olvassuk el először a mesét, gondolkozzunk el a szerepeken. Tanulságos már a két főhős is: a Skorpió (Plutó - határok, más dimenzió, átlényegülés) és a Teknőc (Szaturnusz - maga a Karma): Mire szövetkeznek? És végülis ki kit visz át? És hova?
       Jusson eszünkbe majd a meséről: Mit köszönhetünk szövetségeinknek az életben, amelyek esetleg nem eredeti tervünk szerint alakultak, akár fájtak is, de valahová eljutottunk azáltal... Magunktól talán nem mentünk volna át oda soha.

  Erről meditáljunk most.

  Egy elgondolkodtató régi tanmese arról, van-e a létezésnek értelme,
  vagy csupa értelmetlen dologból áll?

  A SKORPIÓ ÉS A TEKNŐC

  A skorpió és a teknőc egy folyó partján találkoztak egymással. Bizonyos értelemben ez a folyó az élet folyama - aminek partján mindannyian keresgéljük a tutajt, amivel átkelhetnénk a túlsó partra.
  A skorpió is szeretett volna átjutni a túlsó partra. Megkérdezte hát a teknőcöt.
  - Ha szépen kérlek, átvinnél engem a túlsó partra?
  A teknőc végigmérte, és gyanakodva így szólt:
  - Nem. Sokat hallottam rólatok, skorpiókról. Ti nagyon hebehurgyák vagytok, te is biztosan bizalmaskodó és szeszélyes vagy. És épp az olyanok, mint te, skorpió lévén, bizonyára váratlanul belém marnátok, és akkor én elpusztulnék.
  - Ó, édes pajtásom - felelt a skorpió - , használd csak a józan eszedet és a logikádat, mit jelentene számomra, ha megmarnálak? A vízbe fulladnék azon nyomban, és mindketten odavesznénk. Ha te megfulladnál, én is megfulladnék, én ugyanis nem tudok úszni.
  A teknőc fontolóra vette a hallottakat, és megenyhült. Eképp gondolkodott magában:
  Ugyan mit történhet, hiszen, ha nem akar megmarni, minden rendben van. Miért ne vinném át a folyón?
  - Rendben - szólt végül a skorpiónak - , kapaszkodj a hátamra, és már mehetünk is!
  A furcsa páros megindult a túlsó part felé, ám még a folyó közepéig sem értek, amikor a skorpió mégis belemart a teknőcbe, aki kínok között haldoklott az erős méregtől, de azért még odaszólt a fuldokló skorpiónak.
  - Miért tetted ezt? Ennek semmi értelme nem volt!
  - Az élet teljesen értelmetlen! - felelte a skorpió, és elmerült.


  Megtaláljuk
  az összhangot
  önmagunkkal,
  a világgal

       Spirituális szempontból nézve a meditációnak nincsenek szabályai. Minden ember saját útján járva keresi belső ösztönzéseitől vezetve azt, hogyan illeszkedhetne a Mindenséghez, mi a Feladata, hogyan használhatná Szabad Akaratát arra, hogy beteljesedjen Sorsa.
       Tanítókkal találkozhatunk útjaink során: de ne korlátozzuk ezt ezoterikus klubokra! A szellemi témájú könyveken túl, találjuk meg, milyen jelet kaptunk már a véletlenektől arra, merre kellene mennünk, merre vezet bennünket maga az élet. Nem kell elvárnunk, hogy meditációnk alatt különböző fényeket lássunk, természetfeletti tapasztalatokhoz jussunk. De biztosan jó érzéseink lesznek, ha valakiért jót teszünk, vagy egy jól végződött nap után este félhangosan kimondjuk: köszönöm...
       Sokan, sokat gondolkoznak manapság a Karmáról: mi az élet értelme. És sokat várunk az asztrológiától is: talán megmutatja, merre kellene menni? Sok elemzés után rájövünk: a legfontosabb minden helyzetben az, hogy a tőlünk telhető legjobbat megtegyük - akármi jön, ha jó, ha rossz. Ez minden karmikus leckének a tanulsága, amit még itt földi életünk során megtapasztalunk: ha nem bújunk ágyba elvégzetlen dolgokkal, nem lesz nyomasztó rémálmunk, és ha fohásszal kérjük az erőt önnön vállalt feladatunkhoz, mosollyal ébredünk fel.
       Erről meditáljunk most...
  Kezdőlap - Astrology In English - Asztrológiáról mindenkinek - Asztrológia és pszichológia - Asztrológiai tanácsadás
  Bűvös-Bájos MÁGIA - Karma Asztrológia - Symbolon - Tarot Akadémia - Meditáció - Horoszkópkészítés
  ASZTROLÓGIA Fogalomtár: Díjtalan Mini Tanfolyam - Olvasnivalók
  Ajánlott linkek, klubok, programok - Imolai Judit asztrológus - Elérhetőségek
  Rendezvényszervezés Jósda
  Kapcsolat-Klinika Csoport - Holdasszony
  * Általános Szolgáltatási Feltételek (pdf)
  * Adatkezelési Elvek (GDPR) (pdf)

  Astrologia
  Imolai Judit Asztrológus honlapja
  telefon: 20/9462293    e-mail: Astrologia - ügyfélszolgálat        

  A honlap számítástechnikai munkáit Budavári László AsztrálFény gondozza.